5 voordelen lekdetectie

Page content

article content

5 voordelen lekdetectie

Een lekdetectie onderzoek lijkt misschien prijzig, maar bespaart juist veel! In dit artikel leggen we graag de voordelen van een lekdetectie onderzoek uit.

  1. Geen gokwerk

Laatst hadden we een klant die al van alles had laten repareren door een loodgieter. Echter, de lekkage bleef zich voordoen. De klant had al drie keer een rekening betaald en kreeg als advies de gehele douchecabine te renoveren. Toen E&B Loodgieters een lekdetectie uitvoerde, bleek de oplossing simpel: slechts één koppeling vervangen. De klant had aanzienlijk kosten bespaard als deze meteen met de lekdetectie was gestart. Helaas was de tijd niet terug te draaien, maar gelukkig was de klant blij dat het probleem nu wel snel en voordelig verholpen kon worden.

2. Zonder hak- en breekwerk

Bij een lekdetectie onderzoek wordt specialistische apparatuur ingezet die snel en zonder breken kunnen traceren wáár een lekkage zit en hoe ernstig de schade is. Dit scheelt overlast, tijd en geld, zoals uit bovenstaande voorbeeld moge blijken.

3. Geen lekkage te gek

Het maakt eigenlijk niet uit waar de lekkage zich bevindt. Dankzij het brede scala aan apparatuur is – zelfs als het totaal onduidelijk lijkt wat het probleem is – is elk soort lekkage op te sporen én daardoor op te lossen.

De ultrasone pen vangt bijvoorbeeld geluiden op die het menselijk oor niet kan horen. Het geluid geeft aan waar de lekkage zit. Met thermografie kunnen we als het ware door muren en vloeren heen kijken en met een scopie kunnen we in leidingen waar we normaliter niet bij kunnen zonder deze open te leggen. Vervolgens geeft een vochtmeting aan of en hoeveel vocht er zich in een vloer of achter een muur bevindt.

4. Snel en nauwkeurig

Eerst lokaliseren waar de lekkage zit, dan bepalen wat de mate van lekkage is en pas dan in overleg met de klant de oplossing bespreken. Uiteraard wordt altijd direct voorzien in een noodoplossing zodra het probleem bekend is om direct de lekkage te stoppen. Dankzij de specialistische lekdetectie apparatuur kan de loodgieter daarna heel snel, en gericht, aan de slag met een structurele, duurzame oplossing. En omdat de loodgieters van E&B Loodgieters breed zijn opgeleid en samenwerken binnen een netwerk van specialisten, is ook daadwerkelijk voor elk probleem een oplossing, terwijl u met slechts één bedrijf contact heeft.

5. Overzichtelijk rapport

De lekdetectie apparatuur geeft allerlei waarden af. Waarden die als bewijslast richting een verzekeraar of de veroorzaker van de lekkage kunnen worden aangeboden. E&B Loodgieters verschaft na een lekdetectie altijd een rapport waarin alle waarnemingen, inclusief foto’s, zijn opgenomen. Op deze wijze is inzichtelijk wat de lekkage heeft veroorzaakt, hoe ernstig de schade is en welke oplossingen worden geadviseerd. Op verzoek van de klant kan E&B Loodgieters een offerte voor herstelwerkzaamheden aanleveren.

 

Comment Section

0 reacties op “5 voordelen lekdetectie

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: