Dakbedekking: wanneer vervangen?

Page content

article content

Dakbedekking: wanneer vervangen?

U heeft daklekkage en na het verrichten van lekdetectie blijkt dat de dakbedekking deels of geheel vervangen moet worden. De lekdetectie specialist kan u goed adviseren waarom, wanneer en hoeveel u van uw dakbedekking dient te vervangen. Hij legt in dit blog eveneens uit hoe u onderhoudskosten kunt beperken door regelmatig daken te controleren. 

Het soort dakbedekking, pannen of bitumen, bepaalt in grote mate de levensduur. Een plat dak gaat korter mee dan een schuin pannendak. Een bitumendak midden in de zon heeft meer te verduren dan een dak dat veel schaduw heeft. Vervolgens zijn er ook nog kunststof en rubberen dakbedekkingen, die nog weer langer mee kunnen gaan dan bitumen. Over het algemeen varieert de levensduur van 20 tot 40 jaar, maar zoals beschreven: de materiaalsoort, het type dak en de ligging bepalen wanneer u kritisch moet gaan kijken naar de gesteldheid van uw dak. Dus nog voordat er sprake is van lekkage, want dan bent u eigenlijk al te laat.

Daken regelmatig controleren

Wie geld wil besparen, doet er goed aan daken regelmatig te controleren door preventief lekdetectie te verrichten. Dus niet pas na 20 jaar, maar bijvoorbeeld eens per jaar of per twee jaar. Dit zorgt voor een langere levensduur en beperkt de onderhoudskosten. Check of alles nog vast ligt, of alles nog compleet is en er geen (kleine) stukken weg zijn, of er geen mos of algen weelderig groeien, of de naden nog aansluiten, of de aansluiting met de waterafvoer nog goed is. Dit alles kan in veel gevallen met schoonmaken of kleine reparaties opgelost worden en een grote kostenpost voorkomen. E&B Loodgieters kan dit uiteraard ook voor u doen: inspecteren – al dan niet met behulp van een professioneel infrarood lekdetectie onderzoek-, schoonmaken en kleine reparaties verrichten, zodat u er zeker van bent dat het dak voorlopig nog mee gaat.

Volledige dakrenovatie

Ziet u bij nadere inspectie dat het dak helemaal verweerd is, naden open liggen en de aansluiting met de waterafvoer helemaal niet goed meer is. Of constateert u van binnenuit vochtplekken en weet u niet waar de oorsprong van de lekkage zit, dan is lekdetectie altijd verstandig! Bel dan zeker direct de lekdetectie specialist van de Bollenstreek en voorkom erger. U weet met het lekdetectie onderzoek snel waar u aan toe bent en indien uw verzekeraar het vergoedt, kan E&B Loodgieters ook een schaderapport ten behoeve van de verzekering aanleveren. Vervolgens hebben wij alle specialisten in huis om het dak gedeeltelijk of volledig te voorzien van nieuwe dakbedekking

Dakbedekking controleren m.b.v. lekdetectie? Bel 0252 700 266

Comment Section

0 reacties op “Dakbedekking: wanneer vervangen?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: