Page content

Lekkage: Lekdetectie zonder brokstukken

Een huis is een complexe constructie van veel elementen die in harmonie samenwerken. Tenminste, dat zou het moeten zijn. Maar net zoals een mens ziek kan worden is het ook mogelijk dat een huis mankementen vertoont. Een aantal van deze mankementen zijn door de bewoners zelf op te lossen, in andere gevallen moet er een specialist aan te pas komen. Bij lekkage is het doorgaans raadzaam een loodgieter in te schakelen. Zeker wanneer de lekkage zich achter de muren bevindt.

Lekkage opsporen

lekkageIn een aantal gevallen is lekkage duidelijk zichtbaar. Er druppelt water uit een kraan die niet goed is afgesloten, er ontstaat een plas water bij een kier in de buitenmuur. Bij vochtplekken op de wand is het lek lastiger op te sporen. Het komt regelmatig voor dat mensen wanden opbreken om het lek op te sporen. Om er vervolgens achter te komen dat de ruimte achter de vochtplek niet de bron is van het lek. Er lopen immers pijpen door het hele huis, en er bevinden zich overal lege ruimtes achter de muren. Vocht kan uit de bodem komen en vanaf het dak naar beneden sijpelen. Hoe kun je betrouwbaar lekkage opsporen?

Een klus voor de loodgieter

Om een lekkage achter de wand op te sporen is doorgaans gespecialiseerde apparatuur vereist. Daarnaast is een flinke dosis praktijkervaring ook een van belang. Er zijn gelukkig diverse methodes om lekkage op onzichtbare plekken op te sporen. Bijvoorbeeld met onschadelijk traceergas in de wanden, thermografie en geluidsdetectie. Zo is de oorzaak van de problemen op te sporen zonder de wanden stuk voor stuk door te breken.

Wanneer er een vochtplek ontstaat waarvan de oorsprong achter de wand ligt is het raadzaam zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. De bron van het vocht kan al lange tijd aanwezig zijn, vocht stroomt immers niet zomaar door de muren. Neem contact op met de loodgieter voor een afspraak, en meer informatie over een effectieve oplossing met een minimum aan schade.

    Comment Section

    0 reacties op “Lekkage: Lekdetectie zonder brokstukken

    Plaats een reactie


    *


    Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: