Page content

Lekkage waterleiding? Verricht lekdetectie!

Bij een mogelijke lekkage in een waterleiding, kunt u eerst zelf de lekkage proberen op te sporen. Wij geven u hier tips hoe u lekdetectie kunt verrichten. Direct kunnen aanwijzen waar een lekkage zit, kan u namelijk veel geld schelen. Misschien wilt u de lekkage ook zelf oplossen, maar toch is het verstandig een expert in te schakelen. Al is het alleen maar om te controleren of de lekkage ook nog op andere plaatsen zit of om met behulp van lekdetectie-apparatuur te controleren of  u de volledige lekkage heeft verholpen. Als wij als lekdetectie specialist u door het bieden van zekerheid kunnen helpen, dan zijn wij ook tevreden. 

Zichtbare waterleidingen zelf controleren

Een waterleiding is voor de aanvoer van water; riolering voor de afvoer. Controleer alle zichtbare waterleidingen, eventueel de vloerverwarming en uw cv-ketel in u woning of bedrijfspand. Een lekkage is te herkennen aan:

 1. druppels / vocht
 2. roest
 3. kalksporen

Lekdetectie apparatuur voor niet-zichtbare leidingen

Het controleren van weggewerkte waterleidingen is lastig om door uzelf te doen, tenzij u bereid bent de muur open te breken (wat wij niet aanraden!!!) of in het bezit bent van lekdetectie apparatuur. Omdat het eerste niet wenselijk is en het laatste minder waarschijnlijk is, adviseren wij u in dit geval een lekdetectie specialist in te schakelen, zoals E&B Loodgieters.

E&B Loodgieters verricht lekdetectie zonder breken

verricht lekdetectieZelfs als vochtplekken zichtbaar zijn, hoeft dat niet exact de locatie van de lekkage aan te geven. Wij kunnen met onze apparatuur zonder breken heel snel de lekkage vinden. Dat scheelt tijd en tijd is geld. Als lekkage zich achter een muur of onder de grond bevindt, is soms wel breekwerk nodig om de lekkage op te kunnen lossen. Dankzij onze lekdetectie apparatuur breken we niet meer open dan nodig, waardoor de schade – en daarmee de kosten voor u – binnen de perken blijven. Uiteraard laten de monteurs van de E&B Loodgieters alles netjes achter, alsof er nooit een lekkage is geweest!

Lekkage? Bel E&B Loodgieters!

  Comment Section

  0 reacties op “Lekkage waterleiding? Verricht lekdetectie!

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorieën heen: